fbpx

Váratlan vészhelyzetekben jól jön a coaching mentőőv

Előfordult már Veled is, hogy annyira izgatott voltál, hogy azonnal meg akartad oldani azt a helyzetet, ami benned megfogalmazódott? Sajnáltad, hogy megoldatlan problémával kellett álomra hajtani a fejedet, és pont ezért nem álom, hanem forgolódás lett az eredménye? Nos, ne aggódj, nem vagy egyedül. Sokan jártunk már hasonló cipőben.

Az életünkben gyakran előfordulnak olyan helyzetek, amikor nem találjuk a megfelelő megoldást vagy a gyors kiutat. Ez a fajta érzelmileg felfokozott állapot megterhelő lehet, és teljesen leköt minket a mindennapi tevékenységektől. Nehéz koncentrálni, kevésbé vagyunk hatékonyak, és még az is lehet, hogy képtelenek vagyunk kipihenni magunkat.

Ebben a kritikus helyzetben jól jönne egy varázspálca, ami egy legyintéssel eloszlatná az aggodalmainkat, és gyors megnyugvást hozna. De mi van, ha nincs ilyen varázseszközünk? Nos, ilyenkor jön képbe a coaching.

Képzeld el, hogy egy késő esti órában, amikor már mindenki alszik, te még mindig izgatottan forgolódsz az ágyadban. Azon gondolkodsz, hogy mi a teendő a zaklatott állapotoddal. Nos, mi lenne, ha egy coaching ülés megoldaná feszülts helyzetedet?

Egy ilyen váratlan „emergency” coaching ülés során olyan megoldásokra juthatsz, amik segítenek átlendülni a nehézségeken. Például, egy ügyfelem szorongó helyzetben érezte magát, és úgy döntött, hogy késő esti órában mégiscsak ad esélyt a coachingnak. És milyen jól tette! Mivel a volt egy szabad óra, azonnal összehoztunk egy online ülést, és gyorsan és hatékonyan megoldottuk az adott helyzetet.

Az ilyen esetekben az a legfontosabb, hogy ne halogassunk. A megfelelő pillanat sosem jön el, mindig ott és akkor kell cselekednünk, amikor felmerül a gondolat. Ezért ne habozzunk, hanem lépjünk azonnal, amikor szükség van rá. Egy váratlan coaching ülés lehet az a megoldás, amire éppen szükséged van a nehéz helyzetekben.

Az ilyen váratlan coaching ülések nemcsak azonnali segítséget nyújtanak, hanem rendkívül hatékonyak is. Mivel nincs idő a késlekedésre vagy az előre tervezett találkozókra, a folyamat rendkívül koncentrált és hatékony lehet. Az ügyfél azonnal kényelmes otthoni környezetben, online oszthatja meg aggodalmait és kérdéseit, anélkül, hogy várnia kellene a következő hivatalos ülésig.

Ezek a váratlan helyzetek vetekednek a hagyományosan előre leegyeztetett coaching ülések hatékonyságával. Bár a körülmények nem mindig ideálisak, és az időkorlátok szűkösek lehetnek, az ilyen coaching ülések mégis sok értéket hoznak az ügyfél számára. A sürgős helyzetekben hozott gyors és hatékony megoldások segítenek az ügyfeleknek átlendülni a nehézségeken, és újra irányítást szerezni az életük felett.

Tehát, ha váratlanul nehéz helyzetben találod magad, amikor azonnali támogatásra van szükséged, ne habozz felkeresni egy coachot. Az ilyen váratlan coaching ülések segíthetnek megtalálni a megfelelő utat a nehézségek áthidalásához, és megnyugvást hozhatnak olyan időszakokban, amikor a legnagyobb szükség van rá. Ne feledd, a megfelelő pillanat sosem jön el, mindig az a legjobb, ha azonnal cselekszünk, amikor szükség van rá.

Kötődési stílus
Németh Irén

A szorongó kötődési stílusú partner szexuális viselkedésének lehetséges jellemzője

A szorongó kötődési stílus az emberi kapcsolatokban és kötődésben jelentkező mintázatokat írja le. Az embereknek különböző kötődési stílusai lehetnek, amik befolyásolják, hogyan élnek meg és

Tovább olvasom »

Foglalj időpontot!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük