fbpx

Kilépés a kusza helyzetből: Hogyan segít a párkapcsolati coach a válás után

Az életünk során számos nehézséggel és változással szembesülünk, melyek gyütrelmes megpróbáltatásokkal tölthetik el a szívünket és az elménket. Az egyik ilyen megpróbáltatás a válás, amely során az egész életetünket  megváltoztató döntéseket kell meghoznunk, és át kell alakítanunk a mindennapjainkat egyedülálló életvitelre. A válás során sokszor úgy érezzük, mintha egy ingoványos, bizonytalan területre csöppentünk volna, ahol nem tudjuk, merre haladjunk tovább. Ez az a pillanat, amikor a párkapcsolati coach segíthet a továbblépésben.

Gyakran előfordul, hogy a környezetünkben lévő emberek megértik a helyzetünket, de nem érezik át annak minden aspektusát és kusza érzelmi hullámát. Az ellentétes érzelmekkel és gondolatokkal való küzdelem közepette könnyű elveszíteni az irányt felett és az önbizalmat. Ebben a kaotikus időszakban egy párkapcsolati coach lehet az az iránytű, amely segít nekünk megtalálni a  kiutat a zűrzavarból.

A párkapcsolati coach olyan személy, aki kívülről, érzelemmentesen tudja megközelíteni a helyzetünket, és segíthet nekünk átlátni azokat a lehetőségeket és megoldásokat, amelyek a válás után előttünk állnak. Ő az, aki segít átvezetni minket az érzelmi hullámok tengerén, és támogat bennünket abban, hogy új gondolkodásmódot alakítsunk ki, és reálisan lássuk a helyzetünket.

Amikor több tényező is egyszerre változik az életünkben – a családi állapotunk, az eddigi döntési rituáléink, és mostantól már egyedül kell meghozni olyan düntáseket, melyeket korán párunkkal együtt hoztunk meg, és ezért könnyű elveszíteni az egyensúlyt és az irányt. Ebben az időszakban apró tényezők is nagy változásokat hozhatnak, és új szabályokat kell kialakítanunk az életünkben.

A párkapcsolati coach segítségével áttekintjük a helyzetünket, és meghatározzuk, hogy milyen célokat és irányokat szeretnénk elérni a válás után. Ő segít nekünk megtervezni az új élethelyzetünket, és kialakítani azokat az új rituálékat és felépíteni új határokat, amelyek segítenek nekünk megtalálni az egyensúlyt és a boldogságot.

A válás időszakában fontos a higgadtság és a tárgyilagosság megtartása, és a párkapcsolati coach segít abban, hogy ezeket a tulajdonságokat megőrizzük, ne veszítsük el a mély érzelmi viharban a realitásunkat, ne hozzunk indulatosan felelőtlen düntéseket. A helyzet optimális megoldásához tudatos döntéseket kell meghoznunk, és a párkapcsolati coach segít abban, hogy ezeket a döntéseket megfelelő hozzáállással és gondolkodásmóddal tegyük meg.

Végül pedig, az átalakulás időszaka minél rövidebb legyen, minél kevesebb időt töltünk el a negatív élethelyzetben, a felépülés annál eredményesebb lesz. A párkapcsolati coach segítségével felgyorsíthatjuk ezt a folyamatot, és minél hamarabb kialakíthatjuk az új élethelyzetünket, és megtalálhatjuk a boldogságot és a kiegyensúlyozott életet.

Kötődési stílus
Németh Irén

A szorongó kötődési stílusú partner szexuális viselkedésének lehetséges jellemzője

A szorongó kötődési stílus az emberi kapcsolatokban és kötődésben jelentkező mintázatokat írja le. Az embereknek különböző kötődési stílusai lehetnek, amik befolyásolják, hogyan élnek meg és

Tovább olvasom »

Foglalj időpontot!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük